Γίνε εθελοντής στο Let’s do it Greece 2018!

Στις 29 Απριλίου θα λάβει χώρα η περιβαλλοντική δράση Let’s do it Greece για ακόμη μία χρονιά. Σκοπός αυτής της περιβαλλοντικής δράσης είναι να κινητοποιηθούν όλοι οι πολίτες της κάθε χώρας ταυτόχρονα και για μία ημέρα του χρόνου συλλογικά να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην καθαριότητα των κατά τόπους περιοχών από τα σκουπίδια και κυρίως από τα πλαστικά.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ατομικά ή σαν ομάδα / σύλλογος στην ιστοσελίδα του Let’s do it Greece και να λάβετε μέρος ώς εθελοντές σε μία από τις πιο χρήσιμες και αξιόλογες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος!

Σε ένα παλιό μου άρθρο είχα περιγράψει την εμπειρία μου ως εθελόντρια σε παλαιότερη δράση του Let’s do it Greece και είχα αναφέρει λεπτομερώς όλα τα ευρήματα που ξεθάψαμε σε μία παραλία. Το χειρότερο όλων φυσικά ήταν τα πλαστικά αντικείμενα, καθώς όχι μόνο προσβάλλουν αισθητικά τις παραλίες μας, αλλά το κυριότερο είναι πως αποτελούν θανάσιμο εχθρό για τα υδάτινα οικοσυστήματά μας. Είδαμε πως φέτος πάρθηκαν κάποια στοιχειώδη μέτρα από το κράτος προκειμένου να μειωθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας. H επιβάρυνση της υγείας του περιβάλλοντος λόγω πλαστικής σάκουλας είναι τεράστια.

mukesh-m-71785-unsplash.jpg

Ενιωσα μεγάλη χαρά όταν στις δράσεις του Let’s do it Greece εκτός από εμάς τους μεμονωμένους εθελοντές, ήρθαν παιδιά από δημοτικά σχολεία, από προσκόπους και από πολλούς άλλους συλλόγους. Η συμμετοχή στη δράση του Let’s do it Greece είναι μία μοναδική εμπειρία καθώς για μία μέρα όλοι μαζί γινόμαστε μία μεγάλη ομάδα, μία παρέα με έναν κοινό σκοπό!

Αξιοποιούμε τα σύνεργα που μας δίνονται από την εκάστοτε ομάδα ή σύλλογο (όπως ειδικά γάντια, σκούπες ή φτυάρια) που διοργανώνει τη δράση τοπικά, ξεχνάμε την ηλικία μας, τις σπουδές μας, ακόμα κ την επαγγελματική μας ιδιότητα & με πάθος και ενθουσιασμό καθαρίζουμε και απομακρύνουμε όλα τα βλαβερά σκουπίδια και αντικείμενα από το ευαίσθητο οικοσύστημα!

Ελπίζω σε λίγες μέρες να θυμηθούμε όλοι τα οφέλη της προστασίας του υδάτινου και χερσαίου οικοσυστήματος, καθώς και του ίδιου του ανθρώπου και να συμμετέχουμε με χαρά για ακόμη μία χρονιά στη δράση του Let’s do it Greece ενωμένοι!

Logo_horiz_colour-1

Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή. Η συλλογική αυτή εμπειρία είναι μοναδική!!

υ.γ. Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση.

Photo by Mukesh M on Unsplash

♥♥♥

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.