The 100 – Μιά σειρά που με μάγεψε – Μέρος β

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου…

Raven. Η πολυμήχανη μηχανικός, της οποίας η εμμονή να γίνει αστροναύτης, στέρησε σημαντική ποσότητα του οξυγόνου της κιβωτού και έκλεισε άδικα στη φυλακή τον τότε αγαπημένο της, Φίν. Ωστόσο, μιάς και η τύπισσα είναι prodigy στην τεχνολογία και τον προγραμματισμό, έφτιαξε σε ελάχιστη ώρα ένα μικρό ξεχασμένο σκάφος για χάρη της γιατρού Αμπι, ώστε να κατέβει στους 100 (ανάμεσά τους και η κόρη της γιατρού) που είχαν φτάσει στη Γη λίγες μέρες νωρίτερα και να τους αναζητήσουν. Αντί της Αμπι, κατεβαίνει η Raven και σύντομα εντάσσεται στην παρέα των υπολοίπων νέων.

The-100-season-2-episode-4-Raven.pngΗ παρουσία της βοηθά σημαντικά τους νέους γιατί τους παρέχει λύσεις σε ο,τι απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Απαράμιλλος βέβαια είναι ο δυναμισμός της και έτσι πολλές φορές συντελεί στις σοβαρές αποφάσεις της ομάδας. Ο χαρακτήρας της γενικά δεν είναι και ο καλύτερος.. Κατηγορεί εύκολα τους άλλους και γίνεται συχνά ξεροκέφαλη. Πειραματίζεται αρκετά στην προσωπική της ζωή με ορισμένους νέους των 100, μετά την «προδοσία» του Φίν με την Clarke.

Η Hedda των Grounders και το αγαπημένο μου πρόσωπο στη σειρά (η αρχηγός των Γήινων, της φυλής που επέζησε μέσα στη ραδιενέργεια) είναι η Lexa. Η 7η κατά σειρά διάδοχος της ηγεσίας των γήινων φυλών, καθώς ήταν μία από τους ελάχιστους νυχτοαίματους που είχαν απομείνει. Η Lexa αποτέλεσε μία επαναστάτρια αρχηγό, μιάς και σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους, ήταν οραματίστρια. Μάλιστα μετά από την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με την Clarke και με προτροπή της τελευταίας, αποφάσισε να ακολουθήσει μιά περισσότερο ειρηνική πολιτική, ότι «το αίμα δεν πρέπει να πληρώνεται με αίμα».

The-100-season-2-episode-7-Lexa-throne.jpgΠανίσχυρη, έξυπνη και φοβερή πολεμίστρια, σκότωσε την βασίλισσα των ανθρώπων των Πάγων, μιάς απειλητικής για το λαό της φυλής. Επίσης δίδαξε στην Clarke να μη χειραγωγείται από το συναίσθημα όταν πρόκειται να προστατέψει τον λαό της. Αν και η τηλεοπτική της παρουσία στην σειρά ήταν σχετικά σύντομη, μετά την Clarke, ήταν ο,τι πιο ολοκληρωμένο είδα στο The 100!

βξηβηξλβλβ.gif

Επόμενος χαρακτήρας που θα περιγράψω είναι ο Τζάσπερ. Ενα παιδί από τους 100 που έφτασαν στη Γη, άριστος στην Χημεία πίσω στην κιβωτό, που λόγω μιάς μικροκλοπής βρέθηκε στην φυλακή της. Στην αρχή γενικά ευγενικός, χιουμορίστας που πολλές φορές παρασύρεται από τον παρορμητισμό του και συγχωρεί δύσκολα την αδικία. Είναι κολλητός φίλος του nerd Μόντι. Τον βλέπουμε να αλλάζει πολλές διαθέσεις από σεζόν σε σεζόν, να αγριεύει από τον χαμό των γυναικών που αγάπησε και από τις μάχες στις οποίες συμμετείχε.

the100-jasperjpg-9ab264_610w.jpg

Στην πραγματικότητα ο Τζάσπερ υποφέρει από μετατραυματικό στρες, φερόμενος αυτοκαταστροφικά. Εχει όμως έναν μοναδικό τρόπο να μας κρατάει το ενδιαφέρον, καθώς από ένα σημείο και μετά γίνεται εντελώς απρόβλεπτος.

Μόντι. Ο κολλητός του Τζάσπερ. Από τον geek των υπολογιστών (πολλές φορές συνεργάστηκε με την Raven) για να σώσει τους υπολοίπους, χρειάστηκε κάποιες φορές να πάρει μεγάλες αποφάσεις, οι οποίες επηρέασαν την τύχη πολλών ατόμων, μεταξύ αυτών και της αγαπημένης του Τζασπερ από τους Ορεισίβιους, κάτι που δεν μπόρεσε να το συγχωρέσει ο Τζάσπερ, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του και τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις.

Monty_1_pic.jpg

Ο Μόντι χρειάστηκε να θυσιάσει ακόμα και την αγαπημένη του μητέρα, για το κοινό καλό.

Στο επόμενο post θα σχολιάσω τους αγαπημένους μου Λίνκολν, Octavia και Μπέλαμι.

Επίσης, η 3η σεζόν προβλέπεται συγκλονιστική.. Αναμένουμε λοιπόν..

Και για το τέλος αυτού του άρθρου, προσθέτω gifs και εικόνες από διάφορες σκηνές, για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν έχουν δεί ακόμα το The 100.

Screen-Shot-2014-04-01-at-8.24.19-PM.png

nkknkn.gif

tumblr_ngp6lbnSHk1rm5ogdo6_250.gif

c981da8399ae4f1acf010e8d04d3ae39.jpg

source.gif

Monty_and_jasper_the_100_omg.gif

o-THE-100-facebook.jpg

LimpInstructiveAmericancrow-small.gif

Ricky-Whittle-Lincoln-The-100.gif

Tumblr_neks7xIAqp1rugagyo1_500.gif

v1.bjs1MDYyMDk7ajsxNzU4NDsxMjAwOzMwMDA7MTk5Nw.jpg

hu107a_0389b-jpg-7e7d319a-t3.jpg

jaha_defiant.jpg

 

giphydhstha.gif

anigif_sub-buzz-32369-1488410565-5.gif

rVJfa8.gif

lea-clarke.0.0

fdzbzgb.gif

Lexa-Alycia-Debnam-Carey.png

e4ea9cb8a9329b15e469ac037b635e7f.jpg

Advertisements

The 100 – Μια σειρά που με μάγεψε – Μέρος α

The 100. Αφού παρακολούθησα πιστά και το τελευταίο επεισόδιο της τελευταίας διαθέσιμης σεζόν στο Netflix, θα κάνω ένα αφιέρωμα στη σειρά αυτή, αποδίδοντάς της τον φόρο τιμής που της αξίζει.

Το παρόν άρθρο δεν είναι σαν εκείνα που σας είχα συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά στο κομμάτι «τεχνολογία», σίγουρα η εν λόγω σειρά κατέχει μία πολύ ωραία VIP θέση στην καρδιά μου.

njnjnjn.gif

Αρχικά, θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να περιγράψω τους λόγους που το The 100 με συγκίνησε τόσο.

Μετά το πολύ αγαπημένο και νοσταλγικό Stranger Things, έψαχνα να καλύψω το κενό που είχα μέσα μου σχετικά με μιά περιπέτεια που αφορούσε στην επιβίωση. Το πόσο εύκολα δομούνται και αποδομούνται οι ανθρώπινες σχέσεις και πώς το καλό ή το κακό καμιά φορά γίνονται έννοιες σχετικές και όχι απόλυτες, όταν εμφανίζονται διλήμματα ζωής και θανάτου. Την κυριαρχία των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην ζωή μας. Το πώς θα μοιάζει το μέλλον σε 100 χρόνια από τώρα. Την ανθρώπινη υπεροψία και μεγαλομανία που μπορεί να αφανίσει το είδος μας σε δευτερόλεπτα, καθώς και τις συνέπειές τους. Επίσης, μιά σειρά όπου ο άνθρωπος εμφανίζεται απογυμνωμένος από οσα γνώριζε ώς τότε, από κάθε άνεση και κυρίως μακρυά από το «σπίτι» του, δεδομένα που τον οδηγούν να αποκτήσει άγρια ένστικτα, για να επιβιώσει.

Raven's_spacewalk_1.png

Ενα πολύ πλούσιο cast με εξαιρετικούς νέους ηθοποιούς, πολλούς στον αριθμό. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέχουν αρκετά ολοκληρωμένους χαρακτήρες, που δεν σε αφήνουν ποτέ να βαρεθείς και είναι αρκετά ρεαλιστικοί. Μιλάμε για scifi περιπέτεια με στοιχεία splatter και primitive technology..

Οπως είπε και η δημιουργός της σειράς σε πρόσφατη συνέντευξή της, «Το The 100 είναι κάτι ανάμεσα σε Game of Thrones και Walking Dead» και θα συμφωνήσω.

81Y2w4vLBiL._SL1500_

Η σύντομη περίληψη της σειράς θα μπορούσε να είναι ώς εξής:

97 χρόνια μετά την εκτόξευση πυραύλων πυρηνικής ενέργειας, η Γη παύει να γίνεται βιώσιμη, καθώς η ραδιενέργεια την έχει κατακλύσει. Μιά κιβωτός προσφέρει καταφύγιο στο διάστημα και το ανθρώπινο είδος συνεχίζει την ύπαρξή του. Κάποια στιγμή αρχίζει να τελειώνει το διαθέσιμο οξυγόνο και οι διοικητές της κιβωτού, αποφασίζουν να στείλουν 100 από τους φυλακισμένους για μικροαδικήματα εφήβους της στη Γη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί αρκετά ώστε να μπορέσει όλος ο πληθυσμός της κυβωτού να αποικίσει και πάλι στο έδαφος. Πράγματι, οι συνθήκες είναι βιώσιμες όμως οι νέοι είναι ανεξέλεγκτοι καθώς δεν υπάρχει κανένας αρχηγός μεταξύ τους και αυθαιρεσίες και εγκλήματα δίνουν και παίρνουν. Πρίν προλάβουν όμως να χαρούν την έλευσή τους στη Γη και να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται, εκτοξεύεται το πρώτο βέλος σε άμαχο νεαρό, από έναν Γήινο (Grounder). Από εκεί και έπειτα, συμβαίνουν μία σειρά από ατελείωτες μάχες για επικράτηση και επιβίωση, μέχρι που κατεβαίνουν και οι υπόλοιποι της κιβωτού στην Γη και ξεκινά η μεγάλη μας περιπέτεια..

the-100-season-4-spoilers.jpg

Ας περάσω τώρα στους χαρακτήρες που ξεχώρισα – Μέρος α’.

Αρχικά είναι η πρωταγωνίστριά μας, η Clarke. Γεννημένη ηγέτιδα, επικρατεί ώς η leader των 100 εφήβων και λαμβάνει μεγάλες αποφάσεις για αυτούς, με ή χωρίς αυτούς. Είναι η κόρη της γιατρού της κιβωτού και χαίρει τον σεβασμό των υπόλοιπων επαναπατρισμένων νέων, καθώς τους βοηθά με τις δικές της ιατρικές γνώσεις σε κάθε περίσταση. Επίσης, είναι μάλλον η πιο ώριμη ανάμεσά τους και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του διαμεσολαβητή με τους Γήινους.

294gc1w.jpg

Ακόμα και οι Γήινοι την θεωρούν αρχηγό των Σκάικρου (Skykru), αυτών δηλαδή που κατέβηκαν από τον ουρανό (την κιβωτό) και μάλιστα ακόμη και μετά τον ερχομό των ενηλίκων της κιβωτού. Είναι δυναμική, έξυπνη, δίκαιη και θέλει το καλό «του λαού της», λειτουργεί ενστικτωδώς και παρορμητικά, ενώ της πέφτει ο κλήρος να παίρνει πάντα τις μεγάλες αποφάσεις και να πρέπει να ζεί με το βάρος της συνείδησής της, όταν θα χρειαστεί να «θυσιάσει τους λίγους, για να σώσει τους πολλούς», είτε πρόκειται για τον αγαπημένο της, είτε για ένα ολόκληρο (άλλο) έθνος..

Μετά, ακολουθεί η μητέρα της Clarke και γιατρός της κιβωτού, η Αμπι. Καταλυτικός και ο δικός της ρόλος, αφού η ελπίδα όλων των τραυματισμένων είναι στα χέρια της. Αναλαμβάνει τα πιο δύσκολα περιστατικά, από δηλητηριάσεις με βέλη των Γήινων, μέχρι εγχειρίσεις στη σπονδυλική στήλη, ακόμα και πειράματα για την αντοχή στην ραδιενέργεια (στο season 3 αυτό). Είναι δυναμική, θαρραλέα και πολύ έξυπνη, αλλά κάποτε χρειάστηκε να οδηγήσει στον θάνατό του ένα πολύ δικό της πρόσωπο, για να σώσει και αυτή τους πολλούς. Η Clarke της έχει μοιάσει σε αυτό, απόλυτα.

Abby.png

Πολλές φορές συγκρούεται με την κόρη της, γιατί και αυτή έχει το χάρισμα της ηγεσίας, όμως έστω και αργά αντιλαμβάνεται πως η Clarke δεν είναι πια παιδί και πως η τύχη του λαού πλέον εξαρτάται από την τελευταία. Η Αμπι ανησυχεί πάντα για το παιδί της, αλλά δε σταματά να προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες και να παρίσταται όπου την χρειάζονται.

Επόμενος χαρακτήρας είναι ο Τζάχα. Πρόκειται για τον Καγκελάριο της κιβωτού, ο οποίος ήταν ο εκλεγμένος από τον λαό ανώτατος αρχηγός της. Οσο ήταν στο διάστημα η κιβωτός, είχε επιβάλλει αυστηρότατους νόμους, όπου αν ήσουν άνω των 18 και έκανες ακόμα και παράπτωμα, σε «μετεώριζαν», δηλαδή σε σκότωναν ρίχνοντάς σε στο κενό (και αυτό για να μειώσουν τον πληθυσμό).

The-100-Jaha.pngΣτην Γη όμως, οι άδικοι και φασιστικοί νόμοι του Τζάχα έχασαν την ισχύ τους, καθώς όχι μόνο ορίστηκε άλλος νέος Καγκελάριος, αλλά και όταν έφτασε τελικά ο ίδιος, οι νέοι είχαν πια επιβάλλει τον δικό τους τρόπο ζωής, άσε που είχαν και πόλεμο με τους Γήινους και όλοι ανεξαιρέτως έπρεπε να πολεμούν.

Κέϊν. Αυτός ο χαρακτήρας με προβλημάτισε. Στην κιβωτό είχε εξέχουσα θέση στην εξουσία και το δικαίωμα να μετεωρίζει όποιον του γυαλίσει. Αυταρχικός αρχικά, στενόμυαλος, χαιρέκακος, που μετά τον θάνατο της μητέρας του αρχίζει να μαλακώνει. Στην Γη ωστόσο, στην αρχή, θα προσπαθήσει να επιβάλλει την εξουσία -σαν νέος Καγκελάριος-, όμως γρήγορα θα του χαλάσουν τα σχέδια και θα συνειδητοποιήσει οτι δεν «περνούν» πια εκεί οι παλαιολιθικοί του αυταρχικοί νόμοι.

The-100-season-3-episode-8-Kane.jpgΟσο χάνει την αποδοχή του λαού, τόσο μαλακώνει και το βλέπουμε από επεισόδιο σε επεισόδιο. Η αρχική μας αντιπάθεια, θα γίνει συμπάθεια. Βλέπει τα λάθη του, μεταλλάσεται και ωριμάζει, γίνεται δίκαιος και διεκδικεί το καλό του λαού του, ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τη ζωή του κάποιες φορές.

Φίν. Το άτακτο παιδί της κιβωτού που διατηρούσε δεσμό με την Raven, καταλήγει αδίκως στην φυλακή των εφήβων, για ένα δώρο που έκανε στην τότε κοπέλα του, το οποίο όμως ήταν και αρκετά ριψοκίνδυνο, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και αλλάζοντας την τύχη της κιβωτού. Κατεβαίνει με τους 100 στη Γη και ερωτεύεται την Clarke, θεωρώντας πως δεν θα ξαναδεί την Raven.

fbd7e577ef7747a7c76b487c2d70e054.png

Ο πόλεμος όμως με τους Γήινους έχει ήδη ξεκινήσει και αρχίζουν τα σφαγιάσματα. Ο Φιν μη αντέχοντας το βάρος της συνείδησής του για τους θανάτους που προκαλεί, αρχίζει και «σπάει». Αλλάζει πολύ, από λογικός και ευγενικός, καταλήγει μανιακός με τους σκοτωμούς και παράλογος και η Clarke πια δεν τον αναγνωρίζει. Να το πώ γιατί δεν αντέχω? Καταλήγει θυσία στους Γήινους.

Η συνέχεια του άρθρου στο μέρος β που έρχεται σύντομα…

 

 

 

Υγιεινή κολοκυθόσουπα

Από τη Cinderella μέχρι το Halloween, οι κολοκύθες έχουν ταυτιστεί με παιδικά όνειρα! Για πρώτη φορά λοιπόν φέτος δοκίμασα.. κολοκυθόσουπα. Και ναί, κρίμα που δεν το είχα κάνει τόσα χρόνια.

Ζωηρά πορτοκαλί, βελούδινη και με γεμάτη γεύση που σε ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος.. Ισως είναι και οι Αμερικάνικες ταινίες με τις οποίες τις ταυτίσαμε, αλλά κατά καιρούς ταξιδεύοντας πρός το χωριό της μητέρας μου έβλεπα πωλητές κατά μήκος του δρόμου να τις έχουν αραδιάσει και να κάνουν το ταξίδι μας πιο κεφάτο και παραμυθένιο, απλώς και μόνο χαζεύοντάς τες! Ωστόσο ποτέ δεν είχα δοκιμάσει τη γεύση τους..

 

.. μέχρι πριν ένα μήνα. Και έκτοτε, τις λατρεύω.

bhhjbjhhjh

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο και σε βιβλία μαγειρικής, αλλά η μία που δοκίμασα είχε σίγουρα τα παρακάτω πλούσια σε βιταμίνες συστατικά:

Κολοκύθα σε κομμάτια,

μωβ γλυκοπατάτα (ή αλλιώς yam),

απλές πατάτες,

καρότο,

τζίντζερ,

κρεμμυδάκι,

σκόρδο κ.α. που δεν θυμάμαι!

Είναι vegan, gluten free, γεμάτη βιταμίνη Α (που κάνει καλό στο δέρμα και την όραση), αλλά και άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά στοιχεία. Το τζίντζερ την κάνει πικάντικη και ταυτόχρονα σε μικρή ποσότητα κάνει πολύ καλό στον οργανισμό μας γιατί εκτός των άλλων τονώνει τον μεταβολισμό (δεν συνιστάται ωστόσο σε όσους έχουν υπέρταση).

Επίσης, η κολοκυθόσουπα συνδυάζεται τέλεια με κρουτόν ή και με λίγους κολοκυθόσπορους.

Βρείτε λοιπόν και εκτελέστε μιά αντίστοιχη συνταγή και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από γεύση και από εμφάνιση, αλλά θα επωφεληθείτε και από την θρεπτική της αξία.

Γιατί όπως και να το κάνεις, οι κολοκύθες θα αποτελούν πάντοτε μέρος των παραμυθιών μας, γιατί όχι και του πιάτου μας!

vghvf.jpg

Πολλές ευχές για το 2018!

Το blognroses.com σας εύχεται πολλές γλυκές ευχές για το νέο έτος, με υγεία και ποιοτικές επιλογές για τη ζωή μας! Φέτος, ας αγαπάμε λίγο περισσότερο τη φύση, ας σεβόμαστε λίγο περισσότερο τα ζώα, ας διατρεφόμαστε με περισσότερο υγιεινές τροφές και ας φροντίζουμε με τη γνώση και την σοφία μας τόσο τον εαυτό μας, όσο και τους γύρω μας, λιγάκι παραπάνω! Σας φιλώ. ♥♥♥♥

Happy-New-Year-Jumping-From-2017-To-2018.jpg

Alima pure eyeshadow in Venus (review)

I finally received my first Alima pure Luminous Shimmer Mineral eyeshadow in the shade Venus and I have been amazed..!

I have been looking for a long time for a neutral shimmery and natural eyeshadow and I believe that my prayers were heard. I now have this beauuutiful product in my hands, which contains minimal ingredients and most importantly, all of them are vegan, nut-free and gluten free.

sheye.jpg

 

Actually, Luminous Shimmer Mineral eyeshadows are made of Mica (CI 77019) and may contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ferric Ferrocyanide (CI 77510).

Well, my first impressions are totally great. I have tried it once and the results were gorgeous. First, I had my Satin Silk Matte Foundation by the same brand on the entire face and then I applied the eyeshadow on the lids and a little mascara. It stayed for many hours, my eyes were sparkling and they were looking fresh. I also have made some swatches for you, in order to see how great its shimmer shines, both outdoors and inside my room. I even used it as a highlighter on my cheeks and under the eyebrow and I loved it.

sheye3

Inside my room

sheye4

Outside (1)

sheye5

Outside (2)

I am sure that this new fellow of mine from now on will accompany me in every little special occasion, especially during Xmas!

sheye2

 

p.s.1 For orders inside Europe, I suggest both bazar bio and naturisimo! My order was made on the first one, the standard shipping cost was of great price and in 5 working days they arrived. My products were wrapped in a beautiful cotton little bag that has the brandname of the site on it and a couple of samples of other natural products. ♦♦

p.s.2 This post is not an advertisment and it is not sponsored in any way. The products mentioned are exclusively bought by me. ◊◊

Love Earth ♥

Make peace with your inner world ◊

Be aware √

Stay zen ∞

Protect yourselves and others ⊂⊃

Do good to humanity ∴

Choose eco and recycle ❤

Share the love ♦

 

Ασφαλές μακιγιάζ με ορυκτά! +review

Εχω μιλήσει αρκετά σε προηγούμενα posts μου για την ατελείωτη λίστα βλαβερών συνθετικών συστατικών που απαρτίζουν τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Επιλέγουμε για εμάς και πληρώνουμε όσο-όσο το εκάστοτε brand, νιώθωντας ήρεμες και χαρούμενες με τις αγορές μας. Αγνοούμε όμως το πόσο έχουμε εκτεθεί στη διαφήμιση των εν λόγω προϊόντων και στις υποσχέσεις τους. Τολμώ να πώ οτι μιλάμε για συστηματική πλύση εγκεφάλου μέσα από τα media όπως περιοδικά, τηλεόραση, social media, youtube κλπ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κυκλοφορούν τουλάχιστον 9 εκατομμύρια youtubers που κάνουν μακιγιάζ και προωθούν/διαφημίζουν πληθώρα  εμπορικών προϊόντων μέσα από τα videos τους.

Πόσοι και πόσες από εμάς άραγε κοιτάζουμε την ταμπέλα με τα συστατικά στα διάφορα προϊόντα, πρίν προβούμε στην αγορά τους?

Και αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ, με συστηματική χρήση, κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας? Ποιά τα αποτελέσματά τους μακροχρόνια? Και ναί, στο παρόν άρθρο δε θα κρίνω την αποδοτικότητά τους στο χρώμα ή την «τέλεια» κάλυψη που μπορεί -όντως- να προσφέρουν, αλλά το γεγονός οτι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προκαλούν μακροχρόνια βλαβερές συνέπειες στην υγεία μας και να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις, εκείνες μάλιστα που έχει να μας προσφέρει η ίδια η φύση!

Με γνώμονα λοιπόν τη διασφάλιση της εν γένει υγείας μας, εστιάζοντας αρχικά στην επιδερμίδα μας, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα αποτελέσματα της προσωπικής μου έρευνας για φυσικές λύσεις στο μακιγιάζ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και μεγάλη αναμονή και υπομονή, δοκίμασα επιτέλους make up και ρουζ, φτιαγμένα από φυσικά συστατικά και συγκεκριμένα από.. minerals, δηλαδή ορυκτά!

Τα ορυκτά υπάρχουν στη φύση και στις σωστές αναλογίες, μπορούν να αποτελέσουν υπέροχα προϊόντα που έχουν ώς στόχο όχι μόνο να ομορφαίνουν την επιδερμίδα μας, αλλά ταυτόχρονα να την προστατεύουν και να την βελτιώνουν! Ακούγεται σαν όνειρο, I know!

Πρίν από ένα μήνα λοιπόν παρήγγειλα και εγώ τα πρώτα μου αγνά προϊόντα μακιγιάζ και συγκεκριμένα foundation και ρουζ από την εταιρία Alima Pure. Επειδή ήρθαν από Αμερική δυστυχώς χρειάστηκε να εκτελωνιστούν, παρά το γεγονός οτι ζύγιζαν μόνο λίγα γραμμάρια και έτσι άργησαν 29 ολόκληρες ημέρες και φυσικά χρεώθηκα έξτρα (sad story).

scersdvr7

Τα ευχάριστα νέα είναι πως υπάρχουν eshop που πουλούν τα συγκεκριμένα προϊόντα στην Ευρώπη, αν και μόνο στο κεντρικό κατάστημα της Αμερικής υπάρχουν διαθέσιμα για παραγγελία μικρά δείγματα foundation και για τις 45 αποχρώσεις!

Και η απόχρωση ήταν κάτι που με απασχολούσε πάρα πολύ, καθώς είχα να αγοράσω foundation και πούδρα πάνω από 1.5 χρόνο.. (ναί, έκανα διάλειμμα στο μακιγιάζ). Είχα λοιπόν ξεχάσει ποιά απόχρωση μου ταιριάζει και επιπλέον δεν είχα ξαναγοράσει απο τη συγκεκριμένη εταιρία ποτέ, συνεπώς δίσταζα να παραγγείλω ολόκληρο το προϊόν χωρίς δοκιμή.

Τα συγκεκριμένα λοιπόν προϊόντα είναι vegan, χωρίς γλουτένη, απολύτως φυσικά και με ελάχιστα συστατικά (4 νομίζω). So happy for that! Επιτέλους νιώθω ήδη λιγότερες «ενοχές» κάθε φορά που χρειάζεται να κάνω πλέον μακιγιάζ.

Και κάπου εδώ θα περάσω σιγά σιγά στο review.

Το πρώτο προϊόν, όπως ανέφερα και πιό πάνω, είναι το Satin silk matte foundation. Πρόκειται για ένα foundation σε μορφή σκόνης, το οποίο βγαίνει πραγματικά σε πάρα πολλές αποχρώσεις (45), τόσες ώστε κάθε κοπέλα να μπορεί να βρεί την ιδανική για εκείνη.

Παρήγγειλα λοιπόν συνολικά δέκα δείγματα foundation και συγκεκριμένα από τα shades Neutral, Beige και Olive, στις διάφορες βαθμίδες φωτεινότητάς τους, από το 2 έως και το 4 (με ενδιάμεσα τα 3 και τα 3.5).

Αφού καθάρισα και ενυδάτωσα το πρόσωπό μου, ξεκίνησα να τα δοκιμάζω ένα πρός ένα σε διαφορετικά σημεία του προσώπου. Νομίζω λοιπόν πως η απόχρωση που υποψιαζόμουν από πρίν πως θα μου ταίριαζε περισσότερο, ήταν και εκείνη που μου ταίριαξε τελικά! Το site δηλαδή προσφέρει αρκετά ρεαλιστική απεικόνιση των διαφόρων αποχρώσεων και με αυτό τον τρόπο βοηθάει πολύ, ακόμα και εκείνες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δείγματα. Για εμένα λοιπόν λειτούργησε το Beige.

Η συσκευασία του αρκετά vintage, καθώς θυμίζει εκείνες τις πούδρες που είχαν οι ηθοποιοί του παλιού καλού Hollywood, όταν πούδραραν τον εαυτό τους μπροστά στην τουαλέτα τους! Είναι ρομαντική, μου αρέσει, με βολεύει, ωστόσο καμιά φορά δεν περνάει από τις μικρές οπές αρκετό υλικό, αλλά με ένα ελαφρύ χτύπημα σε σκληρή επιφάνεια, το πρόβλημα λύνεται. Εδώ να αναφέρω πως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ foundation σε μορφή σκόνης! Επιτέλους έπιασαν τόπο και εκείνα τα πινέλα kabuki που είχα από παλιά.

Τελικά, η υφή του είναι πάρα πολύ καλή κατά τη γνώμη μου. Αφού ενυδατώσω καλά το πρόσωπό μου με τα γνωστά έλαια που χρησιμοποιώ, αρχίζω με κυκλικές κινήσεις του πινέλου να απλώνω το υλικό και σε λίγα δευτερόλεπτα έχω προσφέρει στην επιδερμίδα μου κάλυψη και ομοιομορφία, χωρίς να δείχνει το δέρμα μπουκωμένο και βαμμένο..

Επίσης, το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει λόγω των ορυκτών του υλών, φυσικά αντιηλιακά φίλτρα, γεγονός που το καθιστά μία ολοκληρωμένη λύση για μακιγιάζ και προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Φυσικά συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για την ιδανική αντιηλιακή προστασία για εσάς.

Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Vegan, nut-free, gluten free.

Alima Pure products are free of parabens, sulfates, synthetic dyes, phthalates, dimethicone, petroleum, talc, bismuth oxychloride, and nanoparticles. Δεν δοκιμάζονται ποτέ σε ζώα.

 

Τα ορυκτά λοιπόν που περιέχονται στο συγκεκριμένο foundation, τονίζω πως έχουν την ιδιότητα όχι μόνο να μην φράζουν τους πόρους και να μην προκαλούν ακμή, αλλά και να βοηθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της επιδερμίδας.

Most guilty-free foundation κατά τη γνώμη μου. Το λάτρεψα και νομίζω πως -τσέπης- επιτρέπουσας, θα το προτιμώ από εδώ και στο εξής για τις μέρες που θέλω μακιγιάζ. Ενα ακόμα πλεονέκτημα του συγκεκριμένου είναι πως είναι buildable, δηλαδή μπορείς να έχεις από ελαφρυά έως πλήρη κάλυψη, αναλόγως με την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί και το πώς θα δουλευτεί.

Οσο για το ρούζ, εντάξει, άψογο. Επέλεξα τυχαία την απόχρωση «Leigh» που πρόκειται για ένα μεσαίο ροζ-«κεραμιδί» με λίγο shimmer και που ονομάζεται Luminous Shimmer Blush. Η υφή του είναι όπως και αυτή του foundation (σκόνη) σε παρόμοια vintage συσκευασία και βγαίνει σε μεγάλη ποσότητα. Εχει φοβερή απόδοση το χρώμα, καθώς με ελάχιστη σκόνη στο πινέλο αποδίδει τρομερή ένταση χρώματος. Είναι το πιο ποιοτικό ρουζ που έχω φορέσει ποτέ και ξεπερνά ακόμα και ακριβές γνωστές εμπορικές εταιρίες! Είναι επίσης από τα ελάχιστα ρουζ που μένει στο δέρμα μου αρκετές ώρες και που «δένει» ιδανικά με το foundation από κάτω. Νιώθω πραγματικά πως πρόκειται για high end ρουζ, αλλά με τα πιο αγνά συστατικά… και αυτό είναι το ζητούμενο.

ppomiopi

Swatch του ρουζ Luminous Shimmer Blush στο «Leigh»

Με 2 προΪόντα λοιπόν, είμαι περιποιημένη με ομοιόμορφη επιδερμίδα, λαμπερή και ώς τώρα έχω δεχθεί μόνο καλά λόγια κάθε φορά που τα φοράω. Βασικά, μετά βίας φαίνομαι «βαμμένη» (ή καθόλου βαμμένη), αλλά όσοι με βλέπουν κάθε μέρα και κάτω από το φωτεινό φώς του ήλιου, βλέπουν την βελτίωση (ότι κάτι έχω κάνει, αλλά αυτό το κάτι είναι πολύ διακριτικό) και αποσπώ διθυράμβους. Ολα αυτά λέω πάλι, χωρίς ενοχές.

Αποχρώσεις

Στο site περιγράφονται αναλυτικά οι αποχρώσεις και οι υποτόνοι τους (ώστε κάθε κοπέλα να βρεί την ιδανική) και υπάρχουν εικόνες που δείχνουν τα χρώματα αρκετά ρεαλιστικά.

Προσωπικά, έχω μέτρια πρός ανοιχτή (το χειμώνα) επιδερμίδα με υποτόνους περισσότερο κίτρινους και λιγότερο ροζ. Ετσι λοιπόν το beige ήταν το ιδανικό για εμένα.

Το Neutral όταν το δοκίμασα, ρόζιζε πάνω στο δέρμα μου και είναι σίγουρα για όσες έχουν ροζ υποτόνους.

Αντίστοιχα υπάρχει και το olive, το οποίο πάνω μου έδειχνε σαν μικρή μελανιά, καθώς έχει λαδί υποτόνους και είναι μάλλον για πιο εξωτικές επιδερμίδες.

Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και η απόχρωση warm, για εκείνες που επικρατούν οι κίτρινοι και χρυσοί υποτόνοι στην επιδερμίδα τους.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να αποφασίσετε για το βαθμό φωτεινότητας! Συνήθως οι μεσογειακές επιδερμίδες κινούνται από το 2 (οι αρκετά ανοιχτές) έως το 4 (οι σταρένιες). Εμένα λειτούργησε το 3 (μέτρια).

Αν αποφασίσετε να στραφείτε λοιπόν στο ασφαλές μακιγιάζ και να δοκιμάσετε τα παραπάνω προϊόντα ή ίσως άλλα που φτιάχνονται από ορυκτές ύλες ή από 100% φυτικά και οργανικά συστατικά, αφήστε comment για το πώς σας φάνηκαν ή δώστε μου ιδέες και info. Τα λέμε!

Love Earth ♥

Make peace with your inner world ◊

Be aware √

Stay zen ∞

Protect yourselves and others ⊂⊃

Do good to humanity ∴

Choose eco and recycle ❤

Share the love ♦

υ.γ. Το παρόν άρθρο δεν έχει χορηγηθεί, ούτε πρόκειται για διαφήμιση. Τα προϊόντα που περιγράφονται είναι αποκλειστικά αγορασμένα με δικά μου χρήματα. Επίσης δεν αντικαθιστά ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση ή συνταγή.

 

 

 

 

 

 

Serum βοτάνων για πρόσωπο!

Τί πιο όμορφο από το να βρίσκεις έναν υπέροχα φυσικό τρόπο για να ενυδατώσεις και να ξεδιψάσεις την επιδερμίδα σου, όλες τις εποχές του χρόνου.

Από το πολύ ζεστό καλοκαίρι, έως τον πολύ παγωμένο χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων και όλων των ενδιάμεσων εποχών, ένα serum που πρόσφατα προστέθηκε στη λίστα των αγαπημένων φυτικών καλλυντικών μου, είναι έτοιμο να συμμαχήσει υπέρ της επιδερμίδας μας, χωρίς δικαιολογίες!

Μιλάω λοιπόν για το 100% οργανικό και βιολογικό serum με το όνομα All Season Serum της εταιρίας Living Libations, που σε προηγούμενο post μου τους εκθείασα και με το παραπάνω.

allseasonserum.jpg

Εψαχνα καιρό τώρα να αντικαταστήσω την ενυδατική μου κρέμα που δεν πληρούσε τα κριτήρια που ζητούσα σε περιεκτικότητα φυσικών και οργανικών συστατικών, με ένα αξιοπρεπές προϊόν που θα έκανε 2 βασικές εργασίες. Ενυδάτωση και προστασία από την ακμή.

Οχι μόνο λοιπόν στέκεται επάξια στα καθήκοντά του, αλλά πρός ευχάριστη έκπληξήν μου, μειώνει σε σοβαρό επίπεδο τις δυχρωμίες της επιδερμίδας του προσώπου μου.

Συνοψίζοντας, ενυδατώνει αρκετά καλά, τόσο που δεν μου είναι απαραίτητη κάποια κρέμα ημέρας (αν δεν έχετε ξηρή επιδερμίδα) και ταυτόχρονα αποτελεί ιδανική βάση για το μακιγιάζ καθώς δεν έχει λιπαρή υφή και απορροφάται σχετικά γρήγορα, αλλά και διορθώνει μετά από μερικές μέρες τις χρωματικές ατέλειες που με ταλαιπωρούν κατά καιρούς, όπως ερυθρά σημάδια από παλιά ακμή, κάποιες μικρές πανάδες κλπ.

allseasonserum2.jpg

Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Eπίσης, αν και η ποσότητά του δε φαίνεται αρκετή, το σταγονόμετρο με το οποίο έρχεται η συσκευασία είναι ιδανικό για να εξοικονομησει κανείς όσο προϊόν θέλει. Πραγματικά όμως μετά από 2 μήνες καθημερινής χρήσης (το πολύ 3-4 σταγόνες για όλο το πρόσωπο/μέρα), έχει πέσει μόλις κατά 1 χιλιοστό η γραμμή του υγρού… θα διαρκέσει πολύ και με αυτό τον τρόπο, αποσβένει τα χρήματά του!

Το μόνο μείων του είναι το κόστος του αν και μπορεί να διαρκέσει η ποσότητά του για πολλούς μήνες έως και χρόνο, η ποιότητά του όμως είναι αξεπέραστη. Ιδανικά αν συνδυαστεί και με κρέμα ημέρας (για πιο ξηρές επιδερμίδες), θα έχετε προσφέρει στο πρόσωπό σας μία πολύ πλούσια ενυδάτωση, που δεν φράζει.

Η εταιρία είναι Καναδέζικη και δεν κάνει shipping στην χώρα μας, όμως υπάρχει το συγκεκριμένο eshop στην Ολλανδία, από το οποίο παραγγέλνω τα δικά μου Living Libations προϊόντα.

Τα 100% οργανικά συστατικά του περιέχουν κατά κύριο λόγο βότανα και αιθέρια έλαια, μεταξύ των οποίων θα βρείτε έλαιο καμέλιας, έλαιο τζοτζόμπα, σανδαλόξυλο, μύρο, λιβάνι, αθάνατο, ylang, λεμόνι και άλλα πολλά.. Κάθε ένα από αυτά είναι σούπερ θρεπτικά και πολύτιμα για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας.

Μάλιστα μία reviewer στο επίσημο site της εταιρίας το χαρακτήρισε ώς «μάκα» της επιδερμίδας! Από το ίδιο site, το All Season serum συνιστάται ώς αντιρυτιδικό, εξισορροπητικό του σμήγματος και το άρωμά του χρησιμοποιείται και για αρωματοθεραπευτικούς σκοπούς. Το συγκεκριμένο δε, ανασηκώνει το πνεύμα μας!

Εκανα και swatch στο χέρι μου, σε 3 φάσεις. Ελπίζω η υφή να γίνεται λίγο καλύτερα αντιληπτή. 🙂 ♥♥◊◊

υ.γ. Το παρόν άρθρο δεν αντικαθιστά ιατρική γνώση, ιατρική γνωμάτευση ή ιατρική συμβουλή. Είναι καθαρά μιά προσωπική γνώμη. Επίσης το προϊόν που περιγράφεται πιο πάνω δεν χορηγείται, ούτε πρόκειται για διαφήμιση. Ευχαριστώ!